KUD PREPOROD

Posljednje zbogom dragom Milivoju

Poštovana i draga obitelji, rodbino, prijatelji i znanci!

 

Iznenađeni i zatečeni viješću da nas je iznenada i prerano napustio naš dragi prijatelj Milivoj, okupili smo se u ovom tužnom trenutku kako bismo ga ispratili i iskazali mu zahvalnost što je svojim postojanjem  unio radost i oplemenio život svakoga od nas.

 

Milivoj Petric, naš Dugoselac, s mnogima od vas dijelio je svoje bezbrižne dječačke dane. Još kao klinac, kao što bi i sam rekao, u Kulturno umjetničkom društvu PREPOROD zavolio je pjesmu i ples. Zajedno smo prolazili prve plesne korake, pjevali, družili se! Vrstan plesač i pjevač, topao i uvijek nasmijan bio je uvijek ugodno društvo. Nas preporodaše uz Milivoja vežu brojni nezaboravni trenuci radosti i vedrih nota, brojni nastupi i gostovanja u Lijepoj našoj i izvan naše domovine, brojna prijateljska druženja….

 

U Preporodu je Milivoj upoznao svoju suprugu Anđelku i njihov obiteljski sklad i ljubavlju ispunjen život dijelio s dvije prekrasne djevojčice, Laurom i Doris, koje svojim osobnostima svjedoče plodove njihove roditeljske brige.

Čar nota i polet pjesme krasi ovu obitelj.

 

Kroz radost, borbu i iskušenja življenja Milivoj je kročio smireno i staloženo, uvijek uz osmijeh.

I u ratnom vihoru spremno se odazvao pozivu obrane svoje Domovine i primio odlikovanje.

 

Širokog srca i ljubavi prema lijepoj riječi i umjetnosti, zrelost koju donose godine usmjerila ga je prema Župnom zboru sv. Martina i Vokalnom ansamblu Duga, čiji je član bio od 2002. godine, i s kojima je ushit pjesme pronosio i kod kuće i na gostovanjima u Italiji, Francuskoj, Bosni i Hercegovini.

Članovi Duge u svom srcu nose uspomenu na ovog dobrog i plemenitog čovjeka, s kojim su rado dijelili trenutke umjetničkog zanosa svevremenskih arija, popjevki, pjesama svake vrste…

Nebrojeno puta Milivoj je upravo s Dugom razgalio mnoge od nas, dopro do topline srca i lijepih misli slušača.

 

I Milivojevi kolege s kojima je dijelio svakodnevne poslovne obveze, pamte ga kao vrijednog, odgovornog i blagonaklonog čovjeka. Čovjeka u punom smislu te riječi.

Milivojevi kolege zamolili su me da prenesem i njihove riječi o tome kako su marljivost i susretljivost a napose ljudskost bile osobine kojima je Milivoj Petric stekao njihovo poštovanje i po kojima će ga pamtiti i kao takvog ga se prisjećati čitav kolektiv Dalekovod proizvodnje, osobito kolege iz odjela održavanja s kojima je svakodnevno obavljao radne zadatke.

Udahnimo duboko, sklopimo oči i na trenutak vratimo slike koje će nas zauvijek uz njega vezati….i budimo ponosni što je Milivoj bio dio naših života!

 

Poštovana gospođo Ružica, poštovane Anđelka, Laura i Doris, draga ožalošćena obitelji miloga pokojnika, teško nam je svima, zapravo i nemoguće ovih dana naći prave riječi sućuti i utjehe.

 

Nadam se i želim da naši osjećaji, prije svega poštovanje i divljenje prema našem dragom prijatelju Milivoju u ovom bolnom trenutku pridonesu osjećaju ponosa što ste imali takvog sina, supruga i tatu.

 

Izražavajući vam iskrenu sućut, a našem dragom Milivoju posljednji pozdrav, u ime Kulturno umjetničkog društva PREPROD i Vokalnog ansambla DUGA, ostaje mi samo reći:

 

Smrću život zapravo ne prestaje, jer ljudi poput našeg Milivoja žive i dalje u našim mislima i sjećanju.

 

Iz ovih riječi kojima smo ga opisali vidi se da je Milivoj ovaj svijet činio boljim mjestom za život. Utkao je svoje srce i dušu u obitelj, prijateljstva, posao, pjesmu i ples.

 

Neka nam svima bude primjer.

 

Doviđenja, dragi doviđenja;

Ljubav mili na grudima spava,

Ništa ovaj rastanak ne mijenja,

Samo novi susret obećava!

 

SERGEJ ALEKSANDROVIČ JESENJIN

 

 

Dragi prijatelju, vječna Ti hvala i slava za svaku toplu riječ i svako vrijedno djelo.

Počivao u miru Božjem!

Fotografija Kulturno Umjetničko Društvo Preporod.

Pročitao Srećko Žmalec

na posljednjem ispraćaju Milivoja Petrica 17. studenog 2017. godine.

Tekst napisala: Dunja Belaić Goleš