KUD PREPOROD

Folklorne igraonice 1 / 2 / 3 / 4

FOLKLORNE IGRAONICE

Društvo se fokusira na promicanje tradicijske kulture među najmlađima organiziranjem folklorno-glazbenih igraonica za djecu od 3 do 10 godina.

Glazbene folklorne igraonice omogućuju razvoj cjelovite djetetove osobnosti na osnovi prirodnog glazbenog senzibiliteta najranije dječje dobi. Naša osnovna metoda je igra. Spretno vođena od iskusnog voditelja grupe, neprestano izmjenjujući sadržaje, uz radost i potpunu zainteresiranost, djeca usvajaju nove sadržaje i pojmove.

Kroz navedene osnovne oblike učenja kod djece se razvijaju svi elementi potrebni za daljnje bavljenje folklorom, bilo kroz ples ili sviranja nekog narodnog instrumenta. Razvoj osjećaja za ritam i intonaciju, osjećaja za kretanje melodije, osjećaja za dinamiku i dinamičke promjene, prepoznavanje boje tona i motorika ruku i nogu temelji su u stvaranju kvalitetnog plesača ili svirača.

Djeca se tako već u najranijoj dobi upoznaju s tradicijom svoga naroda, zavole je i ona tako postaje dio njihovih života.

Folklorna igraonica 1 je sekcija KUD-a Preporod u kojoj djeca od 3,5 do 5,5 godina pjevaju, plešu i
igrajući različite tradicijske igre razvijaju motoriku pokreta, izražavanja i međusobne komunikacije.

Voditeljica: Maja Matijaš

 Folklorna igraonica 2 je sekcija KUD-a Preporod u kojoj djeca od 5,5 do 7,5 godina pjevaju, plešu i igrajući različite tradicijske igre razvijaju motoriku pokreta, izražavanja i međusobne komunikacije.

Voditeljica: Matea Tumpa


Folklorna igraonica 3
 sekcija KUD-a Preporod u kojoj djeca od 7,5 do 8,5 godina pjevaju, plešu i
igrajući različite tradicijske igre razvijaju motoriku pokreta, izražavanja i međusobne komunikacije.

Voditeljica: Maja Matijaš

 

Folklorna igraonica 4 sekcija KUD-a Preporod u kojoj djeca od 8,5 do 9,5 godina pjevaju, plešu i igrajući različite tradicijske igre razvijaju motoriku pokreta, izražavanja i međusobne komunikacije.

Voditeljica: Kristina Perković